Μαθαίνοντας το Drupal και το Backdrop CMS.

Σήμερα το WordPress έχει κυριεύσει τον κόσμο των CMS, αλλά δεν παύει να είναι μην είναι το μοναδικό και μπορεί να μην είναι το καλύτερο. Το καλύτερο βέβαια είναι σχετικό με το τι θέλεις να κατασκευάσεις και σε κάθε περίπτωση το κατάλληλο εργαλείο είναι το καλύτερο. Έτσι μπορεί να έχω μια καλή εμπειρία πάνω στο WordPress, αλλά θέλω να μάθω παράλληλα και άλλα εργαλεία ανάλογα το τι θέλω να δημιουργήσω και τις ανάγκες μου. Έτσι θέλω να μάθω το Drupal, αλλά δεν υπάρχει και αρκετός χρόνος αλλά και διάθεση να μάθω τεράστιες βιβλιοθήκες και να μπω σε ατραπους που για να δημιουργήσω κάτι απλό θα πρέπει να καώ.

Το Drupal 7, ήταν μια πάρα πολύ καλή επιλογή, που πλέον για τον κόσμο του Drupal είναι παρελθόν, αλλά μια ομάδα από φιλόδοξους προγραμματιστές που αγάπησε το Drupal 7, δημιουργησε ένα fork του, το Backdrop CMS.

Σημαντικό επίσης είναι κατά πόσο φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης είναι, να δώ σε πόσο καιρό θα μπει στις μηχανές αναζήτησης και θα τις ενημερώνει. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το περιεχόμενο και πόσο συχνά το ενημερώνω. Προς το παρόν θα είναι μόνο ένα blog (ιστολόγιο) και να δούμε πως θα μπορέσει να εξελιχθεί σε κάτι πιο πολύπλοκο.

Μπορείτε να βρείτε επίσης το Backdrop CMS